Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Γκαρνταρόμπα made in Greece (Part 2)!

Αγαπήσατε πολύ αυτό το θέμα, Γκαρνταρόμπα made in Greece (Part 1), αγαπάω κι εγώ πολύ κάθε τι ελληνικό, επανέρχομαι λοιπόν, με θέμα Έλληνες σχεδιαστές και δημιουργοί.  Και μην πάει το μυαλό σας, σε ρούχα haute couture ή ρούχα μόνο για πασαρέλα. Θα γνωρίσουμε σχεδιαστές και εταιρίες που δημιουργούν ρούχα Pret a porter υψηλής αισθητικής και made in Greece, που έχουν κερδίσει το εξωτερικό και σημειώνουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα!  Μια ματιά και θα διαπιστώσετε πως όχι άδικα!  

yiorgos eleftheriades





Ο Yiorgos Eleftheriades έχει παρουσιάσει τις σειρές των ρούχων του σε Αθήνα, Βαρκελώνη και Παρίσι.  Η φιλοσοφία του στηρίζεται στην αγάπη του για τα κλασικά σχήματα και τη σύγχρονη κομψότητα ενώ του αρέσει να δημιουργεί ρούχα με ενδιαφέροντα σχήματα και διαφορετικά, πολλές φορές αντίθετα υλικά.   Η οικολογική του συνείδηση τον οδήγησε να χρησιμοποιεί φυσικά και eco-friendly υφάσματα από την αρχή της καριέρας του.    Για πολλά χρόνια έχει συνεργαστεί με κορυφαίους ηθοποιούς και θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα ενώ η δουλειά του έχει παρουσιαστεί παγκοσμίως σε μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας όπως VOGUE, Harper's Bazaar, ELLE, Grazia, Numero homme και πολλά άλλα.


Ioanna Kourbela



Στις αρχές του 1971, η νεοιδρυθείσα εταιρεία της οικογένειας Κουρμπέλα ξεκινούσε τις δραστηριότητές της παράγοντας χειροποίητα πλεκτά ενώ το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης ανοίγει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην Πλάκα.  Η Ιωάννα Κουρμπέλα έχοντας μεγαλώσει μαθαίνοντας τα μυστικά της σχεδιαστικής τέχνης και έχοντας σπουδές στο σχέδιο μόδας και τη θεατρική ενδυματολογία αναλαμβάνει το 2003, το δημιουργικό τμήμα της εταιρίας και παρουσιάζει την πρώτη της προσωπική συλλογή Kourbela Ioanna που περιλαμβάνει γυναικεία πλεκτά ρούχα. 
 Το 2005 η εταιρία λαμβάνει τη σημερινή της μορφή ως Κ3 Wearable Thinking, υπογραμμίζοντας την παρουσία τριών γενεών επιχειρηματικής δράσης της οικογένειας. 
Στο επίκεντρο της έμπνευσης της σχεδιάστριας τοποθετείται η γοητευτική μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου που αποτυπώνεται στην ποικιλομορφία των σχεδίων και τις εναλλαγές των χρωμάτων.  Σήμερα η εταιρία αναπτύσσει ένα μεγάλο δίκτυο πελατών στην Ελλάδα ενώ 23 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Ρωσία, Αυστραλία και Μέση Ανατολή, συγκαταλέγονται μεταξύ των πιστών συνεργατών της σχεδιάστριας.
http://www.ioannakourbela.com/gr/


Zini Boutique
DRESSSHIRTJACKET

Εντυπωσιακό το προφίλ της εταιρίας ZINI που η ιστορία της ξεκινά κάπου στα τέλη του 19ου αιώνα όταν ο παππούς Μιλτιάδης ξεκινά σε νεαρή ηλικία από τη Θεσσαλονίκη για την πόλη Αρτάκη της Μ. Ασίας, ξακουστή για τη βιομηχανία μεταξιού της, όπου και ιδρύει εταιρία μόδας, εξάγοντας παράλληλα υφάσματα σε Γαλλία, Ρουμανία και πολλές άλλες χώρες. Εκεί γνωρίζει τη γυναίκα του, ΖΙΝΙ, μια εκκεντρική μποέμισσα μοδίστρα που εκείνη την εποχή δημιουργούσε εξαιρετικά φορέματα και ρούχα για τις κυρίες της υψηλής κοινωνίας.  

SKIRTΤΖΑΚΕΤTROUSER
 Μετά την Μικρασιατική καταστροφή το ζευγάρι επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη όπου ανοίγουν το πρώτο τους ατελιέ ράβοντας ρούχα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.  Σήμερα η εταιρία συνεχίζει την πορεία της από τον γιο τους Μίλτο και τη γυναίκα του Μάγδα, ράβοντας τα ρούχα εξ'ολοκλήρου στην Ελλάδα.  Η εταιρία έχει ήδη "μπει" στην αγορά της Νέας Υόρκης και στο μέλλον προγραμματίζει την είσοδο της και στις αγορές της Ευρώπης. 
http://www.ziniboutique.com/en_gr/



Φόρεμα A Line σε Textured Κρεπ Σακάκι Δερμάτινο ΚαπιτονέΤσάντα Πουγκί με Κρόσσια

Η Εταιρία LOLA ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας 70' από τον Γρηγόρη και τη Λόλα Γιαλαμά. Τα ηνία έχουν αναλάβει από το 2004 οι κόρες των ιδρυτών Αναστασία και Φωτεινή οι οποίες βασισμένες στην φιλοσοφία της 
εταιρίας, κάθε σεζόν παρουσιάζουν συλλογές φρέσκιες και ενημερωμένες που ξεπερνούν τις εποχές, τις περιστάσεις ή την ηλικία.
Καπέλο Fedora με ΤρέσσαΠουκάμισο Boyfriend σε Cotton



Η Αναστασία Γιαλαμά, διευθύντρια του σχεδιαστικού τμήματος της LOLA, αγαπά τις λιτές γραμμές και δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια και την ποιότητα των υλικών αφού πιστεύει ότι μόνο αυτά μπορούν να οδηγήσουν στην αληθινή κομψότητα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...